26. marts 2021

Sådan vælger du den rigtige flyttemand

Dansk Møbeltransport Forening advarer mod flyttefirmaer, der snyder forbrugerne og ikke har orden i sagerne. Sådanne firmaer er med til at ødelægge hele branchens ry.

DR Kontant bragte onsdag den 24. marts programmet ”Frygtelige flyttemænd”, der viste eksempler på, hvor galt det kan gå, når forbrugere kommer i kløerne på uorganiserede og uhæderlige personer i flyttebranchen.

Programmet fokuserede på to flyttefirmaer, som både snød og truede deres kunder til at betale mere end oprindelig aftalt.

”Vi flytter kun få gange i vores liv. Det kan give en vis usikkerhed, når man skal vælge flyttemand, og min bedste anbefaling til forbrugerne er, at de skal sikre sig, at det flyttefirma, de laver en aftale med, har orden i tingene,” siger sekretariatschef Anders Due, der tager afstand fra de to firmaer, der ikke er medlemmer i Dansk Møbel Transportforening.

 

10 gode råd i forbindelse med flytning

Dansk Møbel Transportforening anbefaler at følge disse 10 råd, når man skal vælge sit næste flyttefirma:

 

  1. Spørg familie og venner om, de kan anbefale eller fraråde et bestemt flyttefirma. Når du har fundet et flyttefirma, så tjek dem online fx i CVR-registeret og tjek, hvem der er direktør i firmaet. Nogle flyttefirmaer lukker ned og dukker op igen kort tid efter med et nyt navn. Prøv derfor at google direktørens navn og se, hvad der dukker op.


         

  1. Læs andres anmeldelser af firmaet, for eksempel på Trustpilot. Hvis flere har haft en dårlig oplevelse, og det samme mønster går igen, kan det være klogt at vælge firmaet fra.

 

  1. Gå ind på www.flytning-dmf.dkhvis du ønsker at være på den sikre side og vælg et firma, der er medlem af Dansk Møbel Transportforening.

 

  1. Få mindst to pristilbud, så du har et sammenligningsgrundlag at forholde dig til.


 

  1. Få altid aftalen med flyttefirmaet på skrift. Det er en stor hjælp, hvis der opstår uenighed.

 

  1. Hvis du har aftalt et fast tilbud inden flytningen, er det som udgangspunkt bindende, medmindre forudsætningerne for flytningen ændres betydeligt. Det kan være, at flyttegodset fylder mere end oplyst. I et sådant tilfælde kan flyttefirmaet ændre prisen, hvis de på flyttedagen straks gør opmærksom på dette.

 

  1. Har du fået et prisoverslag, er det ikke bindende men kun en cirkapris. Ifølge Forbrugerklagenævnet må overslaget som udgangspunkt ikke overskrides med mere end 10 procent.

 

  1. Medmindre andet er aftalt, skal du forvente at betale kontant umiddelbart efter flytningen. Husk at få faktura og vær opmærksom på, at time- og kilometerbetaling typisk gælder fra flyttefirmaet kører fra deres firmaadresse og er tilbage igen.

 

  1. Når du som forbruger får oplyst prisen på en flytning, er denne pris altid inklusive moms.

 

  1.  Hvis du er utilfreds med flytningens udførelse, pris eller lignende, og du ikke kan komme igennem til flyttefirmaet, kan du klage til Center for Klageløsning.

  

Dansk Møbeltransport Forening (DMF) består af medlemmer, der vil flytte professionelt, optræde 

reelt og være bevidste om det ansvar, det er at håndtere andre menneskers ejendele.

 

 

SE DR KONTANT OM ”FRYGTELIGE FLYTTEMÆND”

https://www.dr.dk/drtv/se/kontant_-frygtelige-flyttemaend_242059 

 

Mere info kan fås hos sekretariatschef Anders Due, Dansk Møbel Transport Forening på telefon 20 30 44 60 /e-mail adu@vognmandslauget.dk.

 


Top