25. april 2022

Camilla Fusager sammen med sin mand, Sigurd Rasmussen.

Camilla Fusager sammen med sin mand, Sigurd Rasmussen.

Nyt medlem har brug for DMF’s kvalitetsstempel 

Basserne – Flyt og Service APS er netop blevet medlem af Dansk Møbel Transportforening.

”Vi kunne godt tænke os at blive mere anerkendt i transportbranchen. Det er derfor vi søgte optagelse i foreningen. Vi oplever, at især erhvervskunder ser på, at man er medlem, da medlemskabet af DMF er et kvalitetsstempel, der giver os troværdighed,” siger Camilla Fusager, der etablerede virksomheden for fem år siden.

Ingen erfaring                                                                                                       

Camillas baggrund for at etablere Basserne er mildt sagt utraditionel, da hun ingen erfaring har med flyttebranchen. Hun kommer fra sundhedssektoren, hvor hun har taget uddannelser og arbejdet som social- og sundhedshjælper og -assistent samt farmakonom. Men trangen til at være selvstændig erhvervsdrivende fristede hende.

Den manglende erfaring i med flytning blev dog kompenseret af Camillas mand, der har 20 års erfaring i flyttebranchen. Men da han ikke interesserer sig for den administrative del af virksomheden, er det Camilla, der står som ejer af firmaet, og han er ansat sammen med fire andre medarbejdere. Hertil er tre vikarer tilknyttet.

Glimt i øjet                                                                                                          

Kunderne fordeler sig på 70 procent private og 30 procent erhverv, og Basserne har flytteopgaver over hele landet. Udgangspunktet er Hårlev ved Køge, hvor firmaet har lager og kontor. Desuden har man lagerfaciliteter i den nærliggende by Klippinge.

”Vi valgte firmanavnet Basserne for at skille os ud, og så folk kunne huske os, når de så navnet på vores biler i bybilledet. Vi ville ikke hedde noget med flyt, og vi ville gerne vise, at vi er en virksomhed med glimt i øjet,” siger Camilla.

Hun peger på, at livet som selvstændig har levet op til forventningerne. ”Men det har også været hårdt. Der er stor konkurrence i branchen, og flyttemand er altså ikke noget, man bare bliver. Desuden bliver der lagt mærke til, at jeg er kvinde. Nogle af mine mandlige kolleger opfatter mig lidt som en trussel, men det opfatter jeg egentlig kun som positivt og som tegn på, at vi gør det rigtige,” siger Camilla.

Klima                                                                                                                            

Mht. fremtidens udfordringer, peger Camilla på de mange uafklarede spørgsmål omkring klima, og hvad kravene til bilerne bliver – el eller diesel? De stigende el- og brændstofpriser spiller også ind og giver usikkerhed, især med baggrund i krigen i Ukraine.  

”Når det gælder om at finde medarbejdere, er de til at få fat i. Men vi vil jo gerne have nogle, der kan tænke selv - og gerne nogle med kørekort og især lastbilkørekort. Og den type medarbejdere hænger ikke på træerne, så her har vi ligesom så mange andre nogle udfordringer,” siger Camilla.

 


Top